• Fri frakt över 1000kr
  • Utleverans inom max 5 arbetsdagar
  • Kvalité till bra pris
0 Varukorg

Frakter

Majoriteten av våra leveranser sker direkt från respektive leverantör till vår kund. De fraktsätt som vi erbjuder sammanfaller därför helt med de som våra leverantörer använder. Endast i undantagsfall har vi någon möjlighet att påverka detta och då med risk för extra kostnader för kund. En kund kan idag inte välja ett fraktsätt som skulle innebära kortare väg till ombud. I de fall en kund väljer att beställa produkter som innebär utleveranser från mer än en av våra leverantörer kan det innebära att leveransen når kund vid olika tillfällen och genom olika fraktbolag. I de fall som kund väljer utlämning via ombud kan det innebära att flera ombud måste besökas innan alla produkter är utlämnade. Kund betalar emellertid bara i förekommande fall för en frakt.

Oavsett produkt eller fraktbolag så erbjuder vi from 1 April 2019 fri frakt vid order över 1000 SEK.

De fraktsätt som normalt används idag är för respektive leverantör:

Bellalite Postnord, DHL, UPS
Happynest DHL, Schenker

Vi kommer - i den mån det går - att försöka styra leveranserna så att det innebär så liten belastning som möjligt för kund. De extra kostnader som leveranser via flera olika ombud kan innebära kommer under normala omständigheter inte att belasta kund.

Här följer lite fakta och goda råd kopplat till respektive fraktsätt.

PostNord

PostNord - dvs gamla Posten - är det fraktsätt som används mest. Det används normalt av Bellalite för leverans både till privatpersoner och företag.

För privatperson gäller i allmänhet att leveransen hämtas ut hos Postens närmaste ombud. Hos PostNord heter detta leveranssätt MyPack Collect. Deras ombud brukar finnas hos livsmedelsaffärer, bensinstationer eller liknande. De privatpersoner som trots allt väljer företagspaket - som normalt är ett dyrare alternativ - kommer på postens initiativ sannolikt att bli hänvisad till att hämta hos ombud. I de fall som beställda produkter är skrymmande, t ex skenor över 1 meter eller liknande, så kan inte ett ombud hantera leveransen vilket ofta innebär att posten väljer att dagtid köra ut leveransen till kunden uppgivna leveransadress. Detta kallar Postnord för MyPack Home och kan i undantagsfall också väljas av andra skäl.

Företagskunder som väljer företagspaket - som hos Postnord heter Parcel - kan räkna med att få leveransen utkörd till företagets uppgivna leveransadress. Det förutsätter emellertid normalt att beställare eller annan person med fullmakt finns på plats när postens bil kommer. Det är inte ovanligt att legitimation ska visas. Företag som har sin postadress på en vanlig bostadsadress kan i allmänhet räkna med att få hämta sin leverans hos ombud.

DHL och Schenker

DHL eller Schenker är de fraktsätt som i allmänhet används av Happynest, men ibland ibland även av Bellalite. Det används för leverans både till privatpersoner och företag.

För privatperson gäller i allmänhet att leveransen hämtas ut hos DHL's eller Schenker's närmaste ombud. Dessa ombud brukar finnas hos livsmedelsaffärer, bensinstationer eller liknande. Företagskunder kan räkna med att få leveransen utkörd till företagets uppgivna leveransadress. Det förutsätter emellertid normalt att beställare eller annan person med fullmakt finns på plats när leverans anländer. Om tidpunkt för leverans är överenskommen, men ingen tar emot leverans när bilen anländer, kan kund bli hänvisad till att hämta hos närmaste distributionscenter.

UPS

UPS används av Bellalite för leverans både till privatpersoner och företag när det passar extra bra att skicka lite större beställningar från fabrik i Tyskland direkt till kundens leveransadress.

Det förutsätter emellertid normalt att beställare eller annan person med fullmakt finns på plats när UPS anländer. Om tidpunkt för leverans är överenskommen, men ingen tar emot leverans när bilen anländer, kan kund bli hänvisad till att hämta hos UPS distributionscenter.