Durable Scandinavia AB

Iserlohn-baserade DURABLE Hunke & Jochheim GmbH & Co. KG i Tyskland är ett medelstort, familjeägt företag som snabbt närmar sig sitt 100-årsjubileum. År 1920 etablerade Karl Hunke och Wilhelm Jochheim ett företag som tillverkar högkvalitativa produktlösningar för arbetsmiljön på kontor, hemma och på resande fot, samt utrustning för anläggningar. Sedan dess har DURABLE utvecklats till ett ledande varumärke för kontorsutrustning med en arbetsstyrka på strax under 700 anställda och fem produktionsanläggningar i Tyskland, Nederländerna och Polen. DURABLE har även uppfunnit klämmappen DURACLIP®, lösningen för arkivering av dokument som inte behöver hålas. De förstklassiga produkterna som utvecklats i Tyskland innefattar även sorterings- och presentationssystem, skrivbords- och datortillbehör, kontorsmöbler, självhäftande produkter och förvaringssystem.

Med grundandet av de första dotterbolagen i England och Sverige 1980, expanderade företaget till internationella marknader på ett tidigt stadium, nu framgångsrikt verksamma med dotterbolag i Ö̈sterrike, Benelux, Frankrike, Sverige, Storbritannien, Polen, Italien , Schweiz, Ryssland och USA.

DURABLE tillväxtstrategi bygger på kontinuerlig förnyelse och expansion av sin produktportfölj. Med sin 90-åriga kompetens att organisera kontorsarbete, håller företaget nu på att expandera in på marknaden för arbetsplatsbelysning genom att införa ett innovativt, förstklassigt LED belysningssystem under det nya varumärket LUCTRA®. Framstående egenskaper DURABLE-produkter har är att de är praktiska problemlösare och har varaktig stabilitet i kombination med höga kvalitetskrav på design. DURABLE har vunnit mer än 50 välkända företags- och designpriser under de senaste åren, bland annat vinnare av ett flertal “Red Dot Design Awards“.

Durable Scandinavia AB

Det finns inga produkter som matchar urvalet